Šaláty
Recepty su všade na 4 porcie
Prečo jesť šalát každý deň
Hlávkový šalát, rukola, lollo rosso či lollo biondo, ľadový šalát, rímsky šalát, čakanka... všetko sú to druhy listových šalátov. Všetky zdravé. Všetky začínajú len ako malá čierna bodka.
Mali ste dnes už šalát? Myslíme taký zelený - z krehkých listov, ktoré majú rôznu chuť podľa toho, o aký druh ide. Zelené šaláty sú svieže a chrumkavé. Existuje veľa rôznych druhov, ktoré poskytujú mnoho rozličných textúr, farieb a chutí. Môžete si ich upraviť tak, aby vám poskytovali čo najväčší pôžitok. Skvele sa kombinujú s ďalšími druhmi zeleniny, vynikajúco sa dopĺňajú so syrmi či s orechmi.
Denno-denné jedenie zelených listových šalátov sa môže stať jedným z najzdravších zvykov. V strave moderného človeka často chýba dostatok zeleniny, ovocia a strukovín. Zaradiť do stravy zelené listové šaláty môže byť skvelá cesta k náprave. Je to veľmi jednoduchý spôsob, ako do jedálnička zaradiť nevyhnutnú dávku zeleniny.
Listové šaláty obsahujú mnoho vlákniny, ktorá často v strave chýba. Vláknina pomáha znižovať cholesterol v krvi a pomáha upravovať trávenie a predchádzať tak zápche. Vláknina tiež pomáha udržovať pocit plnosti. Takže v konečnom dôsledku nepotrebujete toľko jesť.
Ak chcete schudnúť, alebo sa vám ťažko udržuje primeraná hmotnosť, určite zo svojho jedálnička nevynechajte zelené listové šaláty. Aj vedecké štúdie preukázali, že ak začnete jedlo zeleným šalátom, dosiahnete skôr pocit plnosti a v konečnom dôsledku toho zjete menej. Takže celkovo prijmete menej kalórií. Zelené šaláty majú totižto veľký objem.
Ak jete často zelené šaláty, budete mať v krvi oveľa viac antioxidantov. V podobe vitamínov C a E, kyseliny listovej, lykopénu a iných. Antioxidanty sú tie látky, ktoré pomáhajú chrániť telo pred poškodením spôsobeným škodlivými molekulami - voľnými radikálmi.
Tie spôsobujú starnutie, ale tiež spôsobujú vznik závažných ochorení, pomáhajú chrániť telo napríklad pred rakovinou či srdcovo-cievnymi ochoreniami. Ak budete jesť zelené šaláty s pridaním mononenasýtených mastných kyselín, ľudsky povedané, s trochou panenského olivového oleja, kúskami avokáda či s orechmi, pomôže to vášmu organizmu vstrebať látky ako sú lykopén či luteín. Takže keď si pokvapkáte zelený listový šalát olivovým olejom, je to, akoby ste si pridali pár rokov života.

5 zdravotných výhod zelených šalátov
1/ Pevné kosti
Keď sa hovorí o potravinách, ktoré majú vplyv na pevné kosti, asi vám hneď nenapadne špenát, čakanka či žerucha. Avšak šaláty obsahujú veľa vitamínu K. Práve ten je nevyhnutý v procese mineralizácie kostí. Len jeden hrnček posekanej žeruchy obsahuje 100% dennej dávky vitamínu K, čakanka až 120% a špenát dokonca 170% dennej dávky.
2/ Ostrý zrak
Šaláty obsahujú dostatok kartenoidu - vitamínu A, luteínu a zeaxantínu. Všetko sú to kľúčové látky, zodpovedné za zdravý zrak.
3/ Pevné svalstvo
Všetci asi poznáme Pepka námorníka, ktorý po zjedení špenátu získa nadľudskú silu. Nie je to len taký výmysel. Dusičnany, hojne zastúpené v špenáte a iných listových šalátoch spôsobujú, že svaly potrebujú na svoju činnosť menej kyslíka, čím sa zlepšuje ich činnosť.
4/ Ochrana srdca
Šaláty obsahujú hneď dve dôležité živiny, ktoré sú potrebné na zdravé fungovanie srdca: kyselinu listovú a vlákninu. Čím vyšší podiel kyseliny listovej je v strave, tým nižšie je riziko srdcového infarktu a iných kardiovaskulárnych chorôb. Vláknina pomáha znižovať cholesterol v krvi.
5/ Boj s cukrovkou
Vznik cukrovky je úzko prepojený s chronickým nedostatkom horčíka. Listové šaláty, najmä špenát či rukola, ho obsahujú veľké množstvo, ktoré v boji s cukrovkou pomáha
Zamio.sk
Zamio, s.r.o. je skúsená a rokmi svojimi zákazníkmi overená spoločnosť, ktorá sa zaoberá pestovaním rôznych poľnohospodárskych plodín ako aj drobného ovocia.
Zázračné bobule: znížia tlak, detoxikujú a posilnia imunitu!
Už niekoľko kúskov tohto bobuľového ovocia denne vám pomôže bojovať
proti škodlivým vonkajším vplyvom a harmonizovať telo. Pre jeho výnimočne
vysoký obsah vitamínov, antioxidantov a jódu je nazývané aj superovocie či
prírodný zázrak. Zohnať ho pritom môžete aj u nás, a to dokonca
celoročne a ekologicky vypestované. Predstavujeme vám aroniu melanocarpa,
teda čiernu jarabinu.
Slovenský ekvivalent názvu arónie
nie je náhodou. Čierna jarabina sa svojím vzhľadom podobá na jarabinu červenú,
ktorú obľubuje vtáctvo. Za tmavú farbu bobuliek vďačí arónia vysokej hodnote
antokyanínov. Sú to prírodné farbivá so schopnosťou bojovať proti voľným
radikálom. Majú protizápalové účinky, urýchľujú hojenie rán a pečeni
umožňujú účinne sa zbavovať toxínov.
Je plná zdravia
Arónia obsahuje veľké množstvo
vitamínu P. Takto označujeme komplex bioflavonoidov, látok prospešných pre
zdravie cievnej sústavy. Vďaka nim si ľudský organizmus dokáže poradiť
s hemoroidmi, kŕčovými žilami či výraznými podliatinami. Vitamín P je
silným antioxidantom a spolu s vitamínom C, ktorý sa tiež nachádza
v arónii, umožňuje účinnejšie hojenie infekcií.
Jedným z najväčších
benefitov konzumácie čiernej jarabiny je jej obsah jódu. V 100 gramoch
superplodiny ho do tela dostaneme približne 400 mikrogramov. Tento minerál je
životne dôležitý pre správne fungovanie štítnej žľazy a v detskom
veku pre vývoj mozgu.
V každej bobuľke arónie
nájdeme tiež vitamíny skupiny B. Tie môžeme nazvať životabudičmi, ich
nedostatok sa prejavuje nervozitou, únavou, apatiou či naopak podráždenosťou. Okrem nich sa v arónii nachádza železo
potrebné pre tvorbu hemoglobínu a červených krviniek, fluór pre pevnosť
kostí a zubov, mangán pre silnú imunitu a ďalšie minerály. Tieto
životne dôležité látky robia z arónie superplodinu, ktorú by ste mali do
svojho jedálnička zaradiť každý deň.
Rastie doslova „za rohom“
Arónia pôvodne pochádza zo
severských oblastí Ameriky, no odroda melanocarpa sa pestuje aj u nás. Na
východnom Slovensku sa rozprestiera rozsiahla biofarma ZAMIO, ktorá produkuje
aróniu (a okrem nej aj ďalšie bobuľové plodiny) v rámci ekologického
hospodárstva. To znamená, že každý jeden kúsok spĺňa prísne podmienky, aby sa
mohol dostať zákazníkom na tanier.
Šalát na grécky spôsob so syrom feta
INGREDIENCIE
- 2 papriky (žltá a červená)
- 400 g morčacích pŕs v celku
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 lyžice sójovej omáčky Mikado
- 2 lyžice medu Confeira
- 2 strúčiky cesnaku
- olivový olej Primadonna
- 1 hrsť zelených a čiernych olív bez kôstok Baresa
- 200 g syra feta Eridanous
- 1 červená cibuľa
- 125 g mladého špenátu
- citrónová šťava (na dochutenie)
- biely smotanový jogurt Pilos (10%)
POSTUP
POTREBUJEME
- zapekaciu misu
- alobal alebo potravinovú fóliu
Papriky umyjeme, osušíme a preložíme do zapekacej misy. Pečieme ich v rúre vyhriatej na 220 °C približne 20 - 30 minút, kým paprika celá nesčernie, aby sme si uľahčili šúpanie kože. Keď sú papriky upečené, ešte horúce ich vložíme do misy, ktorú prikryjeme potravinovou fóliou alebo alobalom a papriky necháme spariť (približne na 5 minút).
Ešte teplé sparené papriky ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na menšie kúsky.
Umyté a osušené morčacie prsia nakrájame na menšie kocky, ochutíme soľou, korením, sójovou omáčkou, medom, cesnakom a olivovým olejom. Dôkladne premiešame a necháme 5 - 10 minút marinovať. Potom ich za občasného miešania opečieme na panvici s rozohriatym olivovým olejom po všetkých stranách dozlatista.
Nakrájanú papriku preložíme do misky. Pridáme na menšie kúsky natrhané alebo nakrájané olivy, fetu, ktorú sme rozdelili rukami na menšie kúsky, na tenké plátky nakrájanú červenú cibuľu a umytý a osušený špenát. Ochutíme olivovým olejom, soľou, korením a citrónovou šťavou. Zľahka premiešame.
Tip: Do šalátu môžete pridať aj nahrubo nasekané lístky bazalky.
SERVÍROVANIE
Do misky naservírujeme porciu šalátu, naň kúsky opečeného morčacieho mäsa a pokvapkáme jogurtom.
Šalát s bulgurom

INGREDIENCIE
- 250 g bulguru
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 hrsť mrazeného hrášku Chira
- 1 hrsť mrazenej kukurice Chira
- 4 plátky prosciutta Dulano Selection
- olivový olej Primadonna
- 1 mrkva
- 1 cuketa
- 3 lahôdkové cibuľky
- 125 g mini mozzarelly Lovilio
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- biely vínny ocot Acentino podľa chuti
- lístky čerstvej bazalky
POSTUP
POTREBUJEME
- sitko
- 2 panvice
Bulgur prepláchneme v studenej vode a uvaríme za občasného miešania v osolenej vode domäkka (približne 15 minút). Potom ho scedíme a necháme odkvapkať. Hrášok a kukuricu rozmrazíme.
Prosciutto opečieme na rozohriatej panvici s pár kvapkami olivového oleja dochrumkava.
Necháme ho vychladnúť a potom ho rukami nalámeme na menšie kúsky.
Medzitým nakrájame umytú a osušenú mrkvu, cuketu a lahôdkovú cibuľku nadrobno.
Restujeme ich na druhej panvici s trochou olivového oleja, kým trochu zmäknú. K orestovanej zelenine primiešame rozmrazený hrášok, kukuricu, odkvapkaný bulgur a na menšie kúsky nakrájané mini mozzarelly.
Šalát dochutíme soľou, korením, bielym vínnym octom a nasekanou bazalkou. Úplne na záver pridáme kúsky chrumkavého prosciutta.
Tip: Namiesto bieleho vínneho octu môžeme použiť citrónovú šťavu.
Avokádový šalát

INGREDIENCIE
- 4 vajíčka uvarené natvrdo
- 2 zrelé avokáda
- 3 lyžice majonézy Mikado
- 200 g kyslej smotany Pilos
- šťava z ½ citróna
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 200 g mrazeného hrášku Chira
- 4 sedliacke žemle
POSTUP
Uvarené vajíčka očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Avokádo rozdelíme na polovice a odstránime kôstku. Pomocou lyžice vyberieme dužinu, ktorú nakrájame na menšie kocky.
Vo väčšej miske zmiešame majonézu, kyslú smotanu, citrónovú šťavu, nadrobno nasekanú bazalku, štipku soli a korenia. K zmesi pridáme nakrájané vajíčka, avokádo a rozmrazený hrášok. Šalát zľahka premiešame.
Tip: Šalát môžeme skladovať v uzatvárateľnej nádobe v chladničke najviac 2 dni. Hodí sa na raňajky, obed či večeru alebo ako príloha k pečenej rybe i kurčaťu.
SERVÍROVANIE
Avokádový šalát servírujeme v miske, ozdobený lístkami bazalky. Podávame so sedliackou žemľou.
Avokádovo-uhorkový šalát s prosciuttom

INGREDIENCIE
- 250 g cherry paradajok
- 1 hrsť rukoly
- 1 uhorka
- 350 g zrelého avokáda
- 1 citrón
- 2 lyžičky dijonskej horčice Duc De Coeur
- 2 - 3 lyžičky medu Confeira
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 6 lyžíc olivového oleja Primadonna
- 100 g prosciutta Italiano Dulano Selection
POSLAŤ NÁKUPNÝ ZOZNAM
POSTUP
Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na štvrtiny. Pridáme k nim umytú a osušenú rukolu. Avokádo rozdelíme na polovice, vyberieme kôstku a pomocou lyžice vyberieme dužinu. Dužinu z avokáda a očistenú uhorku nakrájame na menšie kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou, premiešame a pridáme do misky k paradajkám a rukole.
Horčicu, med, kôru z ½ citróna, 1 - 2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie a olej spolu dôkladne vymiešame. Dresing pridáme k šalátu a zľahka premiešame. Podľa potreby dochutíme. Z plátkov prosciutta vytvarujeme malé ružičky a poukladáme ich na šalát.
Šalát so salámou

INGREDIENCIE
- 4 malé zemiaky
- 1 malá červená cibuľa
- 1/2 pohára sušených paradajok v oleji Baresa
- 100 g salámy Pikok (napr. Herkules)
- 1 balenie mixu šalátov Di Piú
- 1/2 pohára šampiňónov Baresa (marinovaných v kyslom náleve)
- hrsť čerstvej bazalky
- 4 lyžice olivového oleja Primadonna
- 1 lyžica bieleho vínneho octu Acentino
- 1 lyžička medu Marlene
- morská soľ z mlynčeka Kania
- čierne korenie z mlynčeka Kania
POSTUP
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme ich a pokrájame na plátky. Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky. Sušené paradajky scedíme, nakrájame na pásiky. Krúžky salámy prekrojíme na polovice.
Do šalátovej misy vložíme šalátový mix, naň poukladáme zemiaky, cibuľu a šampiňóny. Pridáme sušené paradajky a lístky bazalky. Navrch poukladáme kúsky salámy.
Šalát zalejeme zálievkou, ktorú si vyrobíme zmiešaním olivového oleja, vínneho octu, medu, soli a čierneho korenia. Podávame s čerstvou bielou bagetkou.
Šalát s grilovaným ananásom a kuracím mäsom

INGREDIENCIE
- 2 kuracie prsia
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1/2 čerstvého ananásu
- 6 lyžíc olivového oleja Biotrend
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 lyžica medu Confeira
- 1 lyžička hrubozrnnej francúzskej horčice Duc De Coeur
- 1 hrsť rukoly
- 1/2 hlávky ľadového šalátu
- 1 hrsť čerstvého špenátu
- 1 červená cibuľa
POSTUP
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a nakrájame na menšie kúsky. Ananás ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a spolu s mäsom opečieme na grilovacej panvici alebo grile dozlatista.
Z olivového oleja, šťavy z citróna, medu a hrubozrnnej horčice si vymiešame dresing.
Ľadový šalát natrháme na menšie kúsky, zmiešame so špenátom, rukolou a na kolieska nakrájanou červenou cibuľou.
SERVÍROVANIE
Na tanier naložíme zmes šalátov, na vrch poukladáme grilované kuracie kúsky a mesiačiky ananásu. Polejeme pripraveným dresingom.
Avepharma.eu
AKO ZBAVIŤ PSA PARAZITOV
Psov a iné domáce zvieratá napádajú vonkajšie aj vnútorné parazity, pričom radosť vám neurobia ani jedny. Blchy, kliešte, vši, pásomnice či škrkavky znamenajú problémy a treba sa ich zbaviť čo najskôr.
Vnútorné parazity
Vnútorné parazity sa nájdu hlavne v črevách, ale napádajú aj iné orgány ako sú pľúca alebo pečeň. Kým dospelé psy dokážu s parazitmi bojovať, šteniatka alebo staré či choré psy môžu mať oveľa väčšie zdravotné problémy. Prítomnosť parazitov sa prejavuje napríklad zažívacími ťažkosťami, zvracaním, hnačkami, ale aj apatiou, stratou hmotnosti, dehydratáciou organizmu či bolesťou brucha. Aby ste ušetrili nepríjemností svojho psíka a nepreniesli sa parazity aj na vás, dôležitá je prevencia. Pravidelne sa odporúča zviera odčerviť tabletkami, pastou alebo injekciou. Najľahšie je podať psíkovi tabletky, ale nie každý v tomto smere spolupracuje a niekedy ich jednoducho odmietne zožrať. Vtedy vám pomôže veterinár, ktorý mu dá odčervovaciu pastu alebo injekciu.
Vonkajšie parazity
Najčastejšie sa v srsti objavujú blchy, kliešte, ale aj vši. Tieto parazity sa živia krvou a že je kožuch vášho miláčika napadnutý spoznáte podľa častého škriabania sa alebo ekzému. Samozrejme že srsť by ste mali pravidelne kontrolovať a vyčesávať, tak prítomnosť parazitov zistíte najskôr a môžete zasiahnuť. Kliešte sa vyskytujú hlavne na jar a v lete, no najmä u zvierat s hustou srsťou je ich niekedy ťažko odhaliť. Keď sa vám to ale podarí, treba ich vytiahnuť pomocou špeciálnej pinzety a miesto dezinfikovať. Keďže kliešť prenáša rôzne choroby je vhodné mať psa zaočkovaného. Proti parazitom ale funguje aj Arpalit NEO sprej, ktorý ich zlikviduje. Ako preventívne opatrenie proti parazitom je zasa vhodný špeciálny obojok alebo elektronický repelent Arpalit, ktorý ich odpudzuje a zviera tak vôbec nenapadnú.
JÓDU MÁ BYŤ AKURÁT
Aj keď je nedostatok jódu nebezpečný, problémy vie narobiť aj jeho prebytok. Nedostatok sa prejavuje únavou, podráždenosťou, malátnosťou, nesústredenosťou, priberaním, bolesťou svalov, poruchami štítnej žľazy.
Jód je dôležitý pre správny vývoj mozgu aj pohybovej sústavy. Pozor si treba dávať hlavne v tehotenstve, podstatný je pre matku, ale aj pre zdravý vývoj nenarodeného dieťaťa.
Nezabúdajte, že všetkého veľa škodí a preháňať to netreba ani s jódom. Keď je ho priveľa, môžu sa objaviť zdravotné problémy ako nadmerné potenie, rýchly úbytok hmotnosti, pocity úzkosti a nepokoja, únava, vypadávanie vlasov alebo poruchy srdcovej činnosti.
Treba tak dodržiavať odporúčané dávky. Denná dávka pre dospelého človeka je cca 150 mikrogramov, všeobecne sa odporúčajú 2 mikrogramy na kilogram hmotnosti.
AKO DOPLNIŤ JÓD
V prípade, že konzumujete vyváženú a pestrú stravu nemali by ste mať problém s nedostatkom vitamínov či minerálov a teda ani s jódom. Bohaté na jód sú hlavne morské ryby, mali by ale byť čerstvé.
Rovnako to platí aj pri iných morských plodoch a riasach. V zamrazených rybách sa totiž jód nachádza len v minimálnom množstve. Pri varení používajte jódovú soľ, čerstvé bylinky ako je bazalka či cesnak.
Na doplnenie jódu sú vhodné výživové doplnky ako Jódaqua. Tento produkt obsahuje biologicky aktívny jód vyťažený v Maďarsku.
Odporúčanú dennú dávku stačí každý deň pomiešať s vodou, džúsom alebo čajom a vypiť. Vhodný aj pre tehotné ženy a vývoj nenarodeného dieťaťa.
Výhody prírodných deodorantov
Väčšina z nás každé ráno použije antiperspirant alebo deodorant. Stalo sa to už akousi rutinou, ale viacerí uprednostňujú deodoranty, hlavne tie prírodné. Potenie síce neobmedzujú, ale dokážu prekryť pach potu, ktorý môže byť naozaj nepríjemný najmä medzi ľuďmi.
Žiadna chémia a hliníkové soli
Prírodný deodorant môže mať formu krémového produktu, ale najčastejšie ho nájdete ako prírodný kryštál. Najväčším benefitom týchto produktov je, že neobsahujú zlúčeniny hliníkových solí ani chemické zložky. Hliníkové soli majú schopnosť upchávať potné žľazy a zabraňovať tak poteniu, ale tým sa znemožní aj vylučovanie škodlivých látok z tela, ktoré odchádzajú spolu s potom. To je hlavný dôvod, prečo niektorí ľudia uprednostňujú deodoranty pred antiperspirantom.
Lenže aj klasické deodoranty môžu obsahovať hliníkové soli, syntetické látky a konzervanty, ktoré telu škodia. Dokonca sa môžu objaviť aj ťažkosti s lymfatickými uzlinami pri podpazuší. Rôzne parfumácie a syntetické látky zasa spôsobujú alergie alebo podráždenie pokožky. Pach potu teda prekryjú, ale pokiaľ trpíte alergiami alebo kožnými problémami môžu situáciu ešte zhoršiť.
Stavte na minerálne soli
Čím menej chémie dostanete do tela, tým lepšie. Eliminovať pach potu sa dá aj prírodnými minerálnymi soľami. Prírodný deodorant Perpsi Rock Natural obsahuje kryštály kremenca draselného a je vyrobený zo solí z ázijských soľných baní. Deodorant má teda sťahujúce aj antiseptické účinky a tak eliminuje pach potu.
Funguje tak, že spomaľuje množenie baktérií, ktoré spôsobujú zápach potu, pretože samotný pot nie je cítiť. To, čo cítime sú baktériami rozkladajúce sa bielkoviny. Ide o jednoduchú rovnicu, menej baktérií = menej zápachu. Deodorant Perpsi Rock Natural pokryje pokožku jemnou vrstvou minerálnej soli, ktorá neupchá žľazy a ochráni vás pred zápachom.
POTENIE JE PRIRODZENÉ, ALE...
Potenie je spôsob, akým sa naše telo ochladzuje a potí každý z nás. V horúcom počasí, pri zvýšenej fyzickej aktivite alebo strese príde nadmerné potenie, ktoré je takisto normálne a očakávané. Ak sa z vás pot leje aj vtedy, keď na to nie je príčina, napríklad sedíte v pokoji v práci pri izbovej teplote, ide o hyperhidrózu, ktorá môže byť signálom iného ochorenia alebo hormonálnych zmien. V prípade že trpíte nadmerným potením bez príčiny, mali by ste navštíviť lekára, aby ste odhalili príčinu.
POMÔŽE BOTULOTOXÍN AJ ŠALVIA
Potenia sa dá zbaviť, alebo ho aspoň eliminovať viacerými spôsobmi. Ak sa chcete zbaviť potenia na dlhšiu dobu stavte na botulotoxín. Kým ale príde v jeho aplikácie je potrebné sa uistiť, že nadmerné potenie nie je príčinou nejakého ochorenia. Účinok botulotoxínu sa dostaví po niekoľkých dňoch po aplikácií a účinkovať bude minimálne pol roka. Zákrok je nutné opakovať, pretože jeho účinok časom vyprchá, ale pravidelnou aplikáciou sa predlžuje až na dobu 12 mesiacov.
Ak máte radšej prírodných pomocníkov vyskúšajte odvar zo šalvie. Stačí jeden hrnček, trocha šalvie a 5 minútové lúhovanie. Polovicu odvaru vypite ráno a polovicu večer. Výsledky ale spozorujete až po niekoľkých týždňoch.
ZÁKLADOM JE ANTIPERSPIRANT
Fľakom a zápachu potu dokáže účinne predísť aj antiperspirant. Musíte si ale vedieť správne vybrať. Perpsi - Guard maximum 5 je extra silný a aplikovať ho stačí len 1-2 krát do týždňa. Poskytne vám teda účinnú ochranu pred potením a zároveň je šetrný k pokožke. Aj keď má balenie iba 30 ml vydrží vám až 3 mesiace.
Šalát "teriyaki"

INGREDIENCIE
- 3 - 4 cm kúsok zázvoru
- 2 lyžice medu Maribel
- 1 strúčik cesnaku
- 1 citrón
- 100 ml sójovej omáčky Vitasia
- 300 g kuracích pŕs
- 120 g zelenej špargle
- 200 g cherry paradajok
- 1 uhorka
- 3 lahôdkové cibuľky
- 2 hrste poľníčka
- 1 hrsť orieškov mix Alesto
- olivový olej Primadonna
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
- strúhadlo
- kuchynské utierky
Zázvor očistíme a nastrúhame najemno. V miske zmiešame med, nastrúhaný zázvor, prelisovaný strúčik cesnaku, citrónovú šťavu a sójovú omáčku. Umyté a osušené kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky. Vložíme ich do misky s marinádou. Necháme marinovať minimálne 1 hodinu.
Medzitým očistíme a oblanšírujeme vo vriacej osolenej vode špargľu. Cherry paradajky, uhorku,
lahôdkovú cibuľku a poľníček umyjeme a osušíme. Paradajky, uhorku, lahôdkovú cibuľku a špargľu nakrájame na menšie kúsky.
Oriešky opekáme na panvici bez použitia tuku, kým nezačnú voňať.
Kuracie kúsky vyberieme z marinády a osušíme na papierových utierkach. Restujeme ich na panvici
s rozohriatym olivovým olejom dozlatista. Pripravenú zeleninu preložíme do väčšej misky a pridáme k nej opečené kuracie kúsky. Ochutíme soľou, čiernym korením a zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Šalát môžeme podávať s kúskom čerstvého pečiva.
Fašírky s teplým cuketovým šalátom
INGREDIENCIE
- 600 g mletého mäsa mix
- 1 lyžička sušeného oregana Mikado
- 1 lyžica mletej sladkej papriky Kania
- 1 vajce
- 1 cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- rastlinný olej Promienna
- 3 menšie cukety
- olivový olej Primadonna
- 1 pór
- 80 g sušených paradajok v oleji Baresa
- 4 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- 1 hrsť čerstvej bazalky
- 4 väčšie zemiaky uvarené v šupke
- 2 hrste rukoly
- kozí syr na posypanie
POSTUP
POTREBUJEME
- lis na cesnak
- panvicu
MLETÉ MÄSO
Mleté mäso preložíme do misky, pridáme oregano, mletú papriku, vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu a prelisované strúčiky cesnaku. Ochutíme soľou, korením a dôkladne premiešame. Mäsovú zmes necháme približne 20 minút odpočívať. Z mäsovej zmesi tvarujeme fašírky s priemerom 5 cm a výškou 1,5 cm. Opekáme ich na rozpálenej panvici s rastlinným olejom z každej strany asi 2 - 3 minúty.
CUKETOVÝ ŠALÁT
Umytú a osušenú cuketu nakrájame na hrubšie polkolieska. Restujeme ich na rozohriatej panvici s olivovým olejom 2 - 3 minúty. Osolíme a okoreníme. K zľahka orestovanej cukete pridáme na plátky nakrájaný cesnak a pór. Na záver pridáme sušené paradajky nakrájané na rezance. Podlejeme octom a necháme prejsť varom. Hotový šalát preložíme do misky a dochutíme nasekanou bazalkou.
OPEKANÉ ZEMIAKY
Uvarené neošúpané zemiaky nakrájame na hrubšie plátky, ktoré opečieme na panvici s rastlinným olejom dozlatista.
SERVÍROVANIE
Na tanier naservírujeme teplý cuketový šalát a opekané zemiaky. Na ne položíme 2 fašírky a dozdobíme lístkami umytej a osušenej rukoly. Na záver posypeme kozím syrom.
Mastichashop.sk + Mastichaterapia.sk
ČO JE TO CHIOSKÁ MASTICHA
Masticha / mastix / Chioská masticha / masticha z Chiosu - to je niekoľko zaužívaných pomenovaní pre živicu stromov Pistacia lentiscus rastúcich na južnej časti ostrova Chios v Egejskom mori. Masticha z Chiosu je už od staroveku známa svojimi priaznivými účinkami na trávenie, žalúdok a cievy zaťažené vysokými hladinami cholesterolu. V Grécku a krajinách Blízkeho východu sa masticha v súčasnosti využíva ako oficiálne liečivo, u nás je tento produkt zákonom definovaný ako prírodný výživový doplnok.
KEDY UŽÍVAŤ MASTICHU
Chioská masticha obsahuje viac než 80 účinných látok, vďaka čomu nachádza svoje uplatnenie pri viacerých zdravotných ťažkostiach, najmä:
infekcia Helikobakterom pylori, gastritída, žalúdočné vredy
dyspeptické ťažkosti (bolesti brucha, žalúdočné kŕče, pálenie záhy)
problémy s vysokým cholesterolom a ateroskleróza - kôrnatenie ciev
bakteriálne bujnenie v ústach, paradentóza, krvácanie ďasien
Šošovicový šalát s morčacím stehnom
INGREDIENCIE
- 4 menšie morčacie stehná
- 6 mladých mrkiev
- 4 mladé petržleny
- 6 stoniek stonkového zeleru
- celé nové korenie Mikado
- celé čierne korenie Mikado
- morská soľ v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- čerstvý tymian
- 150 g šošovice Cornfarm
- 150 g červenej šošovice
- 2 bobkové listy Mikado
- 1 zväzok lahôdkovej cibuľky
- 4 strúčiky cesnaku
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- ½ štipľavej papričky
- biely vínny ocot Acentino
- 1 citrón
POSTUP
POTREBUJEME
- škrabku na zeleninu
- sitko
- mažiar
MORČACIE STEHNÁ
Umyté morčacie stehná vložíme do hrnca so studenou vodu. Varíme s celou očistenou mrkvou, petržlenom a 3 stonkami stonkového zeleru. Ochutíme guľôčkami nového a čierneho korenia, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pridáme hrsť tymianu. Varíme na miernom plameni domäkka asi 2 ‒ 2,5 hodiny podľa veľkosti stehien. Ak je zelenina uvarená skôr, vyberieme ju.
ŠOŠOVICOVÝ ŠALÁT
Vopred namočenú šošovicu prepláchneme a varíme do polomäkka s celým čiernym a novým korením a bobkovými listami. Asi 2 minúty pred dokončením varenia pridáme červenú šošovicu. Uvarenú šošovicu scedíme a necháme odkvapkať.
Biele časti lahôdkovej cibuľky, zvyšný stonkový zeler a cesnak nakrájame nadrobno a na olivovom oleji orestujeme dozlatista. Osolíme a okoreníme. Pridáme štipľavú papričku nasekanú nadrobno a uvarenú mrkvu a petržlen nakrájané na menšie kúsky.
Na záver primiešame uvarenú šošovicu, prilejeme trochu vývaru a dochutíme vínnym octom. Posypeme nasekanou zelenou časťou lahôdkovej cibuľky.
TYMIANOVÝ OLEJ
Hrsť tymianu nasekáme nadrobno a preložíme do mažiara. Za stáleho miešania postupne prilievame olivový olej. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.
SERVÍROVANIE
Na tanier naservírujeme šošovicový šalát, pridáme uvarené morčacie mäso a celé jedlo pokvapkáme pripraveným olejom.
Šalát s kuracím mäsom, prosciuttom a goji
INGREDIENCIE
- 30 g sušených goji Alesto
- 50 ml suchého bieleho vína
- 200 g kuracích pŕs
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- čerstvý tymian
- olivový olej Primadonna
- 4 plátky prosciutta Dulano Selection
- 2 šalátové srdiečka
- 150 g ružového hrozna
- 100 g gorgonzoly dolce Lovilio
- 1 citrón
- 1 hrsť vlašských orechov Alesto
- hoblinky parmezánu Lovilio (na ozdobu)
POSLAŤ NÁKUPNÝ ZOZNAM
POSTUP
POTREBUJEME
- alobal
- sitko
Do hrnca prilejeme víno, trochu vody a prisypeme goji. Varíme ich na miernom plameni, kým trochu nezmäknú.
Tip: Vyskúšajte pripraviť šalát aj so sušenou morušou. Stačí ju zaliať horúcou vodou a nechať napučať.
Umyté a osušené kuracie prsia ochutíme soľou, čiernym korením a lístkami tymianu. Opekáme ich na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán do zlatohneda. Zároveň s nimi môžeme na panvici opiecť do chrumkava aj plátky prosciutta. Opečené kuracie prsia zabalíme do alobalu a necháme niekoľko minút odpočívať. Pred servírovaním ich nakrájame na tenšie plátky.
Umyté a osušené šalátové srdiečka nakrájame na menšie kúsky a preložíme do misky. Bobule hrozna prekrojíme na 1/2 a pridáme k šalátu. Potom pridáme scedené goji (alebo morušu) a kúsky gorgonzoly. Šalát ochutíme olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Zľahka premiešame. Na záver pridáme orechy, ktoré sme zľahka opiekli a chrumkavé prosciutto nakrájané na menšie kúsky. Premiešame.
Tip: Na prípravu šalátu môžeme použiť aj insalatinu a rukolu.
SERVÍROVANIE
Na tanier naservírujeme porciu šalátu, naň plátky kuracích pŕs a posypeme hoblinkami parmezánu.
Grilovaný šalát s baklažánom a paradajkami

INGREDIENCIE
- 2 stredne veľké baklažány
- 2 lyžice olivového oleja Luccese
- 2 strúčiky cesnaku
- šťava z 1/2 citróna
- 200 g cherry paradajok
- 100 g Balkánskeho syra Pilos
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čerstvá bazalka
- čerstvá mäta
POSTUP
Baklažán nakrájame na 0,5 cm kolieska. Každé koliesko potrieme olivovým olejom a opečieme na grilovacej panvici do zlatohneda (asi 2-3 minúty z každej strany). Baklažán preložíme do misy.
Cesnak nasekáme nadrobno. Na obyčajnej panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a krátko cesnak osmažíme. Pridáme šťavu z ½ citróna a premiešame. Hotovou omáčkou polejeme baklažán.
Cherry paradajky nakrájame na štvrtinky a syr rozdrobíme na kúsky. Obe suroviny pridáme do misy s baklažánom. Ochutíme soľou, nadrobno nasekanými bylinkami a zľahka premiešame.
Šalát z grilovanej zeleniny s balkánskym syrom a medovou omáčkou

INGREDIENCIE
- 2 lyžice balsamica Acentino
- 1 lyžica medu Marlene
- soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 1 strúčik cesnaku
- 1 baklažán
- 1 stredne veľká cuketa
- 1 červená paprika
- 6 šampiňónov
- 1 červená cibuľa
- olivový olej Luccese
- 1 lyžica šťavy z citróna
- čerstvá petržlenová vňať
- čerstvá bazalka
- 200 g balkánskeho syra Pilos
POSTUP
Baklažán, cuketu a cibuľu nakrájame na kolieska, šampiňóny na štvrtinky, papriku na väčšie kocky. Zeleninu ugrilujeme z oboch strán. Potom ju preložíme do väčšej misy a pridáme olivový olej, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Opatrne premiešame.
Omáčku si pripravíme zmiešaním balsamica, medu, 4 lyžíc olivového oleja, soli čierneho korenia a prelisovaného cesnaku. Ak je príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou vody.
Ugrilovanú zeleninu rozdelíme do misiek, polejeme pripravenou omáčkou, posypeme balkánskym syrom a nasekanými bylinkami.
ColostrumShake.cz
Zdravý Shake, lahodná snídaňe a svačina s colostrem pro vaše zdraví.
COLOSTRUM SHAKE
Colostrum - Vitamíny - Syrovátka - Vláknina Inulin - Jód
Bez cukru
Bez soli
Bez lepku
Jedinečné spojení výživového shaku s účinky colostra! Unikát mezi shaky, který nejen vyživuje, ale díky účinkům colostra také přispívá k vyrovnání celého organizmu.
Každodenní snídaně nebo svačina, která řeší váš čas a vaše zdraví!
Krevetový šalát s limetkovým dresingom

INGREDIENCIE
- 20 kreviet
- olivový olej Primadonna
- 3 limetky
- 1 lyžica strúhaného zázvoru
- 1 lyžička medu Confeira
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 1 balenie miešaného šalátu
Očistené a osušené krevety sprudka orestujeme na panvici na olivovom oleji.
Z 5 lyžíc olivového oleja, limetkovej kôry, nastrúhaného zázvoru, medu, soli a korenia pripravíme zálievku na šalát. Do väčšej misy vysypeme šalát, zalejeme ho pripravenou zálievkou a premiešame.
SERVÍROVANIE
Do misky naložíme ochutený šalát a na vrch naservírujeme opečené krevety. Podávame s chrumkavou bagetkou.
Šalát s tuniakom a avokádom

INGREDIENCIE
- 1 zrelé avokádo
- šťava z 1 citróna
- 150 g tuniaka vo vlastnej šťave Nixe
- 200 g cherry paradajok
- 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
- čerstvá pažítka
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
Avokádo ošúpeme, nakrájame na kocky a preložíme do misy. Pokvapkáme ho šťavou z citróna. Pridáme scedeného tuniaka a cherry paradajky nakrájané na štvrtinky. Petržlenovú vňať a pažítku nasekáme nadrobno a pridáme do misy. Šalát zľahka premiešame a podľa chuti osolíme a okoreníme.
SERVÍROVANIE
Tuniakový šalát s avokádom a cherry padajkami môžeme podávať s čerstvým tmavým pečivom.
Reduxs.sk - Reduxs.cz
ReduXs je kvalitný výživový doplnok na podporu redukcie hmotnosti, udržanie ideálnej váhy a perfektného života.
Máte problém schudnúť? My máme pre vás riešenie!
S prebytočnými kilami ste sa natrápili už dosť. Prišiel čas na to, aby ste sa ich raz a navždy zbavili. Schudnúť bez jo-jo efektu, zdravo a k tomu s viditeľnými výsledkami už za niekoľko týždňov dokážete s ReduXs.
4 dôvody, prečo si vybrať ReduXs
Zdravie, psychická i fyzická pohoda je pre šťastný život nesmierne dôležitá. Z vlastnej skúsenosti vieme, aké negatívne pocity a zdravotné problémy sa spájajú s nadbytočnými kilami. Práve preto sme v spolupráci so špičkovými odborníkmi vyvinuli prírodný výživový doplnok ReduXs. Nečakajte, kým život zmení vás. Vy zmeňte svoj život!
Šalát z červenej repy so syrom Cottage
INGREDIENCIE
- 200 g syra cottage Pilos
- 500 g čerstvej červenej repy
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvý tymian
- morská soľ v mlynčeku Kania
- 4 lyžice olivového oleja Italiamo
- 2 lyžice medu Confeira
- 4 lyžice červeného vínneho octu Acentino
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- 2 hrste čerstvej rukoly
- čerstvá mäta
- šťava z 1/2 citróna
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
POSLAŤ NÁKUPNÝ ZOZNAM
POSTUP
Červenú repu umyjeme a uvaríme spolu s 1 strúčikom cesnaku a zväzkom tymianu v osolenej vode domäkka. Potom ju ošúpeme, nakrájame na malé kocky a preložíme do misy. Pridáme 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžice medu, 4 lyžice červeného vínneho octu a 1 lyžicu nasekaného tymianu. Ochutíme morskou soľou a mletým čiernym korením. Chvíľu necháme odstáť.
V druhej mise zmiešame rukolu s mätou natrhanou na kúsky a ochutíme soľou, mletým čiernym korením a šťavou z 1/2 citróna. Zľahka premiešame.
SERVÍROVANIE
Plytký tanier obložíme dookola červenou repou, do stredu dáme syr cottage a navrch ochutenú rukolu. Na záver posypeme hoblinami syra Grana Padano.
Zeleninový šalát s chrumkavou Schwarzwaldskou šunkou
INGREDIENCIE
- 100 g Schwarzwaldskej šunky
- 2 šalátové uhorky
- 200 g cherry paradajok
- 2 červené papriky
- 1 hrsť zelených olív bez kôstky Baresa
- 1 hrsť rukoly
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
- olivový olej Primadonna
- šťava z 1/2 citróna
- syr Grana Padano Lovilio na posypanie
POTREBUJEME
- 2 plechy, ktoré môžeme vložiť do seba papier na pečenie
CHRUMKAVÁ ŠUNKA
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme plátky Schwarzwaldskej šunky, prikryjeme ďalším kusom papiera na pečenie a zaťažíme druhým plechom. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 °C približne na 10 minút.
ŠALÁT
Medzitým si do väčšej misy pripravíme zeleninu. Uhorky ošúpeme, rozrežeme po dĺžke na polovicu a jadierka vydlabeme. Následne uhorky nakrájame na mesiačiky. Cherry paradajky nakrájame na menšie kúsky. Z paprík odstránime jadrovníky a nakrájame na kocky. Olivy rozpolíme na polovičky. K zelenine pridáme hrsť rukoly a všetko ochutíme soľou a čerstvo namletým čiernym korením. Šalát zalejeme olivovým olejom a šťavou z 1/2 citróna. Všetko dôkladne premiešame.
SERVÍROVANIE
Upečenú Schwarzwaldskú šunku necháme vychladnúť a potom ju nalámeme na šalát. Pred servírovaním šalát posypeme hoblinkami syra Grana Padano.
ADVANCE nutraceutics .
22 v 1. To je naša nová kampaň ADVANCE nutraceutics, v ktorej nájdete 22 rôznych produktov. Každý produkt má aj vlastnú landing page. Celé portfólio produktov nájdete na stránke nutraceutics.sk.
Šalát Waldorf

INGREDIENCIE
- 2 stredne veľké jablká
- 200 g bieleho hrozna
- 2 lyžičky hrozienok Suntree
- 200 g zeleru
- 1 balenie rukoly
- 100 g vlašských orechov Alesto
- 3 lyžice majonézy Mikado
- 2 lyžice bieleho jogurtu Pilos
- šťava a strúhaná kôra z citróna
- soľ Castello
- čierne mleté korenie Castello
POSTUP
Zeler ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Z jabĺk vyrežeme jadrovníky a nakrájame ich na tenké mesiačiky. Bobule hrozna prekrojíme na polovice.
Zeler, jablká a hrozno zmiešame vo väčšej mise, pridáme rukolu, nahrubo nasekané orechy a hrozienka, ktoré sme si predtým namočili vo vode.
Z majonézy, jogurtu, lyžičky citrónovej kôry a šťavy si pripravíme dressing, ktorý ochutíme soľou a korením.
Pred podávaním pokvapkáme šalát dressingom.
Mrkvovo - jablkový šalát

INGREDIENCIE
- 2 jablká
- 2 mrkvy
- 1/2 citróna
- čerstvá pažítka
- čerstvá mäta
- 30 g sušených hrozienok Suntree
- 1 lyžička karí korenia Mikado
- 100 ml bieleho jogurtu Biotrend
- morská soľ v mlynčeku Kania
- čierne korenie v mlynčeku Kania
POSTUP
Jablká a ošúpanú mrkvu najemno postrúhame. Preložíme do misky, pokropíme šťavou z ½ citróna, pridáme nasekanú pažítku a mätu. Všetko premiešame.
V samostatnej miske zmiešame hrozienka s karí korením a bielym jogurtom. Takto pripraveným dresingom polejeme šalát. Ochutíme morskou soľou a čiernym mletým korením.
Megaprsia.sk
Exkluzívna kampaň pre predaj doplnkov výživy na podporu rastu pŕs
Každá žena po tom tajne túži
Vecí, po ktorých ženy túžia je mnoho. Môže to byť kariéra, vysnívaný partner, rodina či úplná maličkosť. Avšak, na základe prieskumov sa zistilo, že množstvo žien túži po tom, aby mali prsia väčšie a plnšie. Prípadne, aby pokožka bola pružná a príjemná tak, ako za mlada. Práve to je dôvod, prečo sa budeme na nasledovných riadkoch venovať tématike zväčšenia poprsia.
Aké sú možnosti?
Tie ženy, ktoré príroda veľmi neobdarila majú v podstate dve možnosti. Jednou je podstúpenie plastickej operácie pŕs a druhou prírodné doplnky určené na zväčšenie pŕs. Pri prvej možnosti je potrebné zvážiť klady aj zápory. Plusom je vysnívaná veľkosť pŕs. Takýto druh zákroku má však aj svoje negatíva. Je to zásah do tela, ktorý si vyžaduje určitú prípravu a odborné konzultácie. Okrem toho, doba rekonvalescencie je dlhá. To môžeme hodnotiť ako najväčšie negatívum. Počas tohto obdobia budete odkázaná na pomoc blízkej osoby. Výberu kliniky a implantátom treba venovať taktiež dôležitú pozornosť. Správ o „spackaných“ operáciách bolo už neúrekom. Preto sa radšej obráťte so všetkými otázkami na fundovaných odborníkov, ktorí majú dlhoročnú prax a z nej prameniace skúsenosti. Druhou možnosťou je využiť prírodné alternatívy.
Zväčšenie pŕs za pomoci prírodných doplnkov
Ak nie ste zástankyňou plastických operácii, či zákrok nechcete absolvovať z akýchkoľvek iných dôvodov, potom máte možnosť využiť pozitívne účinky bylín. Na trhu existuje viacero riadne testovaných a certifikovaných produktov, ktoré majú pozitívne účinky na rast prsníkov. Jedným z nich je aj produkt BreastExtra+. Ide o tablety, ktoré majú výlučne bylinné zloženie. Sú riadne testované a prešli všetkými náležitými kontrolnými procesmi. Tieto produkty dokážu stimulovať rast pŕs, čím sú prsia väčšie a plnšie. Zároveň dokážu pokožku vzpružiť. Túto vlastnosť ocenia najmä ženy, ktoré sú v období po dojčení a nie sú so svojim poprsím spokojné. Množstvo žien po dojčení má problém s tým, že pokožka poprsia je popraskaná a natiahnutá. Nepáčia sa sami sebe a ich sebavedomie klesá. Avšak existuje prirodzená cesta k tomu, aby boli so svojim telom opäť spokojné. A je to práve táto prírodná cesta.
Ak skutočne rozmýšľate nad tým, ako dodať svojmu poprsiu na objeme, potom zvážte všetky dostupné možnosti. Ak sa rozhodnete pre alternatívu a vyberiete si prírodnú cestu, potom sa nenechajte obalamútiť sladkými rečami, ale o danom produkte si pozisťuje všetky dostupné informácie (certifikáty, zloženie, vedľajšie účinky..) a aj recenzie. Určite nie ste jedinou ženou, ktorá nie je spokojná s veľkosťou svojich pŕs.
Najobľúbenejší prípravok na zväčšenie pŕs - BreastExtra+
Príroda je neovplyvniteľná a nie každému dopraje to čo by mohla. Krásne a plné prsia sú snom mnohých žien. A dovolím si povedať, že nie len žien. Aj muži majú radi plné prsia svojej partnerky, manželky či priateľky.
Plné a väčšie prsia na prírodnej báze
Ak patríte k ženám, ktoré príroda veľmi neobdarila, nemusíte si tým lámať hlavu. Áno vieme, máte pocit, že ľahko sa to hovorí. Avšak existuje spôsob, ako pridať svojim prsiam na objeme aj bez chirurgických zásahov. Pýtate sa ako? Ide o využitie prírodných látok. To znamená žiadne plastiky, žiadna bolesť a dokonalý výsledok, s ktorým budete zaručene spokojná.
Malý zázrak alebo BreastExtra+
BreastExtra+ je výlučne prírodný produkt, ktorý vďaka svojmu unikátnemu zloženiu dokáže prsiam dodať želaný objem a spevniť ich. Výrobok je riadne testovaný a certifikovaný. Prvé pozitívne výsledky môžete začať badať už po dvoch týždňoch užívania. O jeho kvalitách svedčí množstvo spokojných žien po celom svete. Ako sme už spomínali, BreastExtra+ je vyrobený výlučne na prírodnej báze. Jeho zložkami sú výťažky z rastlín angelica sinensis, wild yam, black cohosh, fenugreek, damiana a ďalších látok, ktoré svojím zložením dokážu naštartovať rast pŕs.
Výhoda, ktorú ocení každá žena
Okrem toho, že prípravok BreastExtra+ dokáže prsia zväčšiť a zároveň spevniť, má ešte jednu veľkú a podstatnú výhodu. Ide o to, že všetky výťažky obsiahnuté v tabletách pôsobia preventívne voči nádorovým ochoreniam, za ktorými sa ukrývajú kolísajúce hladiny estrogénu. Ide o prevenciu voči nádorovým ochoreniam prsníkov a vaječníkov. Aby toho nebolo málo, spomínaný produkt vám dokáže pomôcť ešte v jednej oblasti. Horíte nedočkavosťou, o čo ide? Tak mi vám to radi prezradíme. BreastExtra+ dokáže zmierniť menštruačné bolesti. Mnoho žien si mesiac čo mesiac prechádza skutočne veľkými bolesťami. Ak patríte k nim, môžete tento prírodný produkt vyskúšať.
BreastExtra+ vs. hormonálna antikoncepcia
Ak ste skeptická a myslíte si, že podobné účinky môžete dosiahnuť aj hormonálnou antikoncepciu, potom by ste mali vedieť ešte o niekoľkých plusoch tohto výrobku. V mnohých prípadoch je sprievodným javom užívania antikoncepcie aj priberanie na váhe. Pri BreastExtra+ tento efekt nehrozí. Okrem toho, na pozitívne výsledky nemusíte čakať dlho. Prvé viditeľné zväčšenie pŕs spozorujete už po dvoch týždňoch užívania. Množstvo žien dokonca po mesiaci užívania tabliet muselo vymeniť svoje číslo podprsenky za väčšie číslo. Tak čo poviete milé dámy, nie je to skvelá príležitosť, ako si dopriať to, po čom tak dlho túžite? Ak užívate antikoncepciu a máte obavy z toho, či lieky na seba nebudú reagovať, môžete ostať pokojná. Na základe laboratórnych testov bolo preukázané, že BreastExtra+ nemá žiadny vplyv na užívanie antikoncepcie ani na vaše telo.
Ako máte možnosť vidieť, v produkte BreastExtra+ sa spája viacero výhod, ktoré ocení nie jedna žena. Tablety sú vyvinuté na prírodnej báze a neobsahujú žiadne zdraviu škodlivé látky. Táto cesta je šetrná pre vaše telo. Užívaním tabliet sa nemusíte obávať žiadnych komplikácií či chirurgického zákroku. Tak čo poviete, nestojí to za skúšku?
Viac informácií získate na www.megaprsia.skZdroj:internet. Každému dakujem za fajné recepty.Prajem dobru chuť...