Dezerty

Parížske rožky

  • 30 porcií

INGREDIENCIE

ZÁKLAD

  • 200 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 30 g hladkej múky Castello
  • 200 g práškového cukru Castello
  • štipka soli Castello
  • 2 vajíčka

KRÉM

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 200 g kryštálového cukru Castello
  • 70 g vody
  • 300 g masla Pilos
  • 50 g kakaa Castello
  • 200 g horkej čokolády Fin Carré (74 % kakaa)

POLEVA

  • 200 g čokolády na varenie Fin Carré (52 % kakaa)
  • 70 g kokosového oleja Vita D'or

POSTUP

POTREBUJEME

  • silikónovú stierku
  • cukrárske vrecko
  • veľký plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • šľahací mixér
  • ohňovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

Čas mrazenia: 2 hodiny

ZÁKLAD

V miske dôkladne zmiešame orechy s múkou, cukrom, soľou a vajíčkom. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame do tvaru rožkov s asi 3 cm rozstupmi. Pečieme pri 160 °C približne 20 minút. Necháme vychladnúť na plechu.

KRÉM

Vajíčko so žĺtkami dáme šľahať do mixéra a cukor s vodou dáme variť do hrnca. Keď voda zovrie, cukor sa roztopí a zmes začne hustnúť, tesne predtým, ako sa vytvorí karamel, opatrne ju nalejeme k šľahajúcim sa žĺtkom.

Tip: Horúca cukrová voda žĺtky pasterizuje a takýmto spôsobom docielime klasický žĺtkový krém, ktorý však nemusíme prácne a dlho šľahať ručne nad parou.

Šľaháme ďalej až do vychladnutia. Dostaneme hustú a svetlú penu, do ktorej pridáme studené maslo nakrájané na kocky, kakao a vlažnú rozpustenú čokoládu. Vymiešame hladký krém, ktorým naplníme cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Ozdobne ho nanesieme na upečený základ rožkov a dáme stuhnúť.

Tip: Aby sa s rožkami ľahšie pracovalo, môžeme ich dať nachvíľu aj do mrazničky.

POLEVA

Čokoládu rozpustíme spolu s olejom vo vodnom kúpeli. Studené rožky namáčame v čokoládovej poleve a necháme opäť stuhnúť v chladničke.

Zdroj:internet. Každému dakujem za fajné recepty.Prajem dobru chuť. 

Vynikajucé hry fajn relax.

Hra War Thunder CPP Incentivní CZ + Ďalšie 

War Thunder je najobsažnejšia MMO vojenská hra pre Windows, Linux, Mac a PlayStation 4 venovaná letadlům, armádnym vozidlům a námorným plavidlám z obdobia 2.sv. a studené vojny. Začni sa zúčastniť veľkých bitev na zemi, vo vzduchu a na mori v neustále sa rozvíjajúcom prostredí spolu s miliónmi ďalších hráčov z celého sveta. 

Big Farm 

Ďalšie z príjemných farmárskych simulácií s rôznymi možnosťami a pestrou ponukou pestovateľských plodín. Ak vás tento žánr baví, kľudne si Big Farm skúste. Len desať voľných na hranie modelu, ako už je u nej od Goodgame zvykem, trochu neprijemne invazívne. 

Vafle s broskyňami a kokosom

  • 10 porcií

INGREDIENCIE

  • 6 vajíčok
  • 60 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 2 lyžice mlieka Pilos
  • 60 g masla Pilos
  • 1 limetka
  • štipka soli Castello
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 125 g hladkej múky Castello
  • 475 g broskýň z konzervy Freshona
  • 4 lyžice strúhaného kokosu Belbake
  • rastlinný olej Promienna
  • 8 - 10 guľôčok vanilkovej zmrzliny Gelatelli

POSTUP

POTREBUJEME

  • vafľovač
  • strúhadlo

CESTO

Vajíčka rozdelíme na žĺtky a bielky. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Smotanu a mlieko zohrejeme.

Maslo vymiešame s nastrúhanou limetkovou kôrou, soľou a cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme žĺtky, múku, limetkovú šťavu a zohriatu smotanu s mliekom. Opatrne primiešame vyšľahaný sneh z bielkov. Necháme 30 minút odpočívať.

BROSKYNE

Broskyne scedíme a nakrájame na plátky. Strúhaný kokos opečieme na panvici bez použitia tuku. Necháme vychladnúť a potom ním posypeme nakrájané broskyne.

VAFLE

Odpočinuté cesto premiešame a nalievame po naberačkách do stredu rozohriateho vafľovača (nerozlievame až ku krajom), ktorý sme potreli olejom. Pečieme dozlatista.

Hotové vafle podávame s kokosovými broskyňami a vanilkovou zmrzlinou.

Krupicová kaša

  • 4 porcie

INGREDIENCIE

  • 1 l mlieka Pilos
  • 100 g detskej krupice
  • 2 lyžice strúhaného kokosu Belbake
  • 3 lyžice kryštálového cukru Castello
  • 1 lyžica masla Pilos
  • 3 brusnicové cookies s bielou čokoládou Sondey
  • 1 väčšia broskyňa alebo 1 hrsť čerstvých čerešní
  • 60 g horkej čokolády Fin Carré


POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo

Do kastróla nalejeme mlieko a počkáme, kým začne vrieť. Potom k nemu prisypeme krupicu, kokos a cukor. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Stiahneme z ohňa a primiešame maslo. Brusnicové cookies nalámeme na menšie kúsky, ovocie umyjeme a osušíme. Broskyňu nakrájame na menšie kúsky, čerešne môžeme odkôstkovať.

SERVÍROVANIE:

Na dno každej misky položíme kúsok čokolády a zalejeme horúcou krupicou. Ozdobíme nakrájanou broskyňou alebo čerešňami a kúskami cookies. Necháme trochu vychladnúť a na záver posypeme hoblinkami čokolády.

Zásilkový obchod Petrklíč.cz, je to módne oblečenie vo veľkostiach 38-70. Máme veľký výber oděvů nadmerných veľkostí.

Kakaový puding

  • 6 porcií

INGREDIENCIE

PUDING

  • 3 avokáda
  • 3 banány
  • 2 lyžice medu Maribel
  • 2 lyžice kokosového oleja Vita D´or
  • 3 lyžice holandského kakaa Castello

NA OZDOBENIE

  • 2 banány
  • 1 hrsť malín
  • 1 hrsť čučoriedok

POSTUP

POTREBUJEME

  • tyčový mixér

Avokádo rozrežeme na polovice. Vyberieme kôstku a lyžičkou vyškriabeme dužinu.

Ošúpaný banán nakrájame na kolieska. Ovocie rozmixujeme pomocou tyčového mixéra na kašu. K ovocnej zmesi pridáme med, olej a kakao a mixujeme ďalej na hladký puding.

SERVÍROVANIE

Puding rozdelíme do misiek, ozdobíme kúskami banánov a bobuľovým ovocím podľa fantázie. Môžeme posypať aj nasekanými orechmi.

Jablkový závin

  • 8 porcií

INGREDIENCIE

ZÁVIN

  • 8 jabĺk
  • šťava z 2 citrónov
  • 1 balenie chladeného lístkového cesta Chef Select
  • 150 g masla Pilos
  • 100 g strúhanky Castello
  • 100 g škoricového cukru
  • 100 g mletých vlašských orechov Alesto
  • 50 g sušených hrozienok Belbake

OMÁČKA

  • 120 ml mlieka Pilos
  • 120 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 3 žĺtky
  • 30 g kryštálového cukru Castello
  • 1 vanilínový cukor

POSTUP

POTREBUJEME

  • valček
  • sekací mixér
  • šľahací mixér
  • metličku na šľahanie
  • sitko

ZÁVIN

Jablká ošúpeme a opatrne nakrájame na tenké plátky. Zmiešame ich s citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Cesto rozvaľkáme natenko a celé ho potrieme 120 g rozpusteného masla. Do ⅔ naukladáme plátky jabĺk, posypeme strúhankou, škoricovým cukrom, orechmi a hrozienkami. Pevne zavinieme a potrieme zvyšným maslom. Pečieme pri teplote 180 °C približne 15 minút dozlatista.

OMÁČKA

Kým sa závin pečie, pripravíme omáčku. Mlieko so smotanou dáme zovrieť do kastróla. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a pomaly prilievame horúce mlieko. Vrátime na sporák a za stáleho miešania varíme na najslabšom ohni do zhustnutia, pozor omáčka nesmie vrieť, aby sa vajíčka nezrazili. Stiahneme z ohňa a precedíme.

SERVÍROVANIE

Nakrájaný závin podávame preliaty omáčkou.

Big Farm  

Ďalšie z príjemných farmárskych simulácií s rôznymi možnosťami a pestrou ponukou pestovateľských plodín. Ak vás tento žánr baví, kľudne si Big Farm skúste. Len desať voľných na hranie modelu, ako už je u nej od Goodgame zvykem, trochu neprijemne invazívne. 

Kokosový mousse s marakujou a citrónom

  • 12 porcií

INGREDIENCIE

KORPUS

  • 75 g kukuričných lupienkov Crownfi eld
  • 60 g strúhaného kokosu Belbake
  • 105 g bielej čokolády Fin Carré

CITRÓNOVÝ KRÉM S MARAKUJOU

  • 80 g masla Pilos
  • 2 vajíčka
  • 2 žĺtky
  • 80 g kryštálového cukru Castello
  • 40 ml citrónovej šťavy
  • 40 g dužiny z marakuje
  • kôra zo 4 limetiek
  • 2 plátky želatíny

MOUSSE

  • 200 g bielej čokolády Fin Carré
  • 250 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g tučného tvarohu Pilos
  • 100 g strúhaného kokosu Belbake

ZRKADLOVÁ POLEVA

  • 14 g plátkovej želatíny
  • 150 g medu
  • 150 g kryštálového cukru Castello
  • 100 g vody
  • 110 g sladeného kondenzovaného mlieka Pilos
  • 180 g bielej čokolády Fin Carré

NA OZDOBENIE

  • 1 hrsť kukuričných lupienkov Crownfi eld
  • 3 marakuje
  • 1 kokosový orech

POSTUP

POTREBUJEME

  • ohňovzdornú misku
  • papier na pečenie
  • metličku na šľahanie
  • strúhadlo
  • šľahací mixér
  • formu na chlebík alebo podobnú silikónovú formu
  • ponorný mixér
  • plech na pečenie
  • mriežku

Čas mrazenia: 12 hodín

KORPUS

Kukuričné lupienky nahrubo nadrvíme. Premiešame ich s kokosom a prilejeme rozpustenú bielu čokoládu. Dôkladne premiešame a natlačíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme stuhnúť do mrazničky.

KRÉM

Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vajíčka s cukrom ručne vyšľaháme a pridáme k maslu. Prilejeme citrónovú šťavu, dužinu z marakuje a prisypeme limetkovú kôru. Za občasného miešania pozvoľna varíme nad parou približne 5 - 8 minút, kým zmes mierne zhustne. Do vlažného krému primiešame napučanú a vyžmýkanú želatínu. Krém nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a dáme zamraziť.

MOUSSE

Čokoládu rozpustíme nad parou. Smotanu vyšľaháme spolu s tvarohom do polotuha. Pridáme vlažnú rozpustenú čokoládu a rýchlo zašľaháme. Na záver primiešame kokos. Časť krému rovnomerne nanesieme do formy. Zo zmrznutého citrónového krému vyrežeme taký obdĺžnik, ktorý sa nebude dotýkať bokov formy. Položíme ho na krém. Zakryjeme ďalším krémom a rovnaký obdĺžnik vyrežeme aj z korpusu. Uložíme ho navrch a okraje ešte utesníme krémom. Dáme zamraziť do druhého dňa.

POLEVA

Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do kastróla dáme rozpustiť med a cukor vo vode. Keď zmes zovrie, stiahneme ju z ohňa a prilejeme kondenzované mlieko. K teplej, nie však horúcej zmesi pridáme aj napučanú a vyžmýkanú želatínu a miešame, kým sa rozpustí. Potom zmes nalejeme na nasekanú čokoládu, necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú polevu. Zmrznutý mousse uvoľníme z formy a nalejeme naň polevu. Necháme mierne stuhnúť a dozdobíme.

Donuty z brioškového cesta

  • 12 porcií

INGREDIENCIE

  • 50 ml mlieka Pilos
  • 110 ml vody
  • 2 veľké vajíčka
  • 500 g polohrubej múky Castello
  • 20 g droždia
  • 60 g kryštálového cukru Castello
  • 10 g soli Castello
  • 160 g masla Pilos
  • 500 ml slnečnicového oleja Vita D´or
  • 100 g bielej čokolády Fin Carré
  • 100 g horkej čokolády Fin Carré
  • ozdobná posýpka

POSTUP

POTREBUJEME

  • mixér s miesiacim hákom

Do mixéra pridáme mlieko, vodu, vajíčka, múku a kvasnice. Miešame asi 2 minúty. Potom postupne prisypávame cukor a soľ. Pridáme aj studené maslo a miešame, kým sa cesto spojí a bude úplne hladké a pružné. Takto vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste aspoň 1 hodinu. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a vykrajujeme z neho kruhy a do nich malé dierky.

Vykrojené cesto necháme ešte asi 30 minút podkysnúť. Vo väčšom hrnci necháme rozohriať slnečnicový olej, v ktorom vyprážame donuty z oboch strán dozlatista. Ukladáme ich na papierovú utierku, aby sme ich zbavili prebytočného oleja.

Kým donuty chladnú, roztopíme obe čokolády vo vodnom kúpeli a vychladnuté donuty do nich zvrchu namáčame. Skôr ako poleva stuhne, posypeme ich ozdobnou posýpkou.

Tvojstyl.sk 

Váš štýl je e-shop s oblečením a doplnkami s originálnym dizajnom. Fungujeme (nielen) na Slovensku už od roku 2013. Pri výrobe používame len kvalitné materiály a detailné potlač. 

Shop.rukahore.sk 

RukaHore.sk je progresívny eshop zameraný na predaj hudobných titulov a štýlového oblečenia, čo dokazuje viacero prestižných ocenení. 

RUKAHORE_SHOP

Jogurtový pohár

  • 6 porcií

INGREDIENCIE

ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA

  • 200 g horkej čokolády Fin Carré
  • 200 g vlašských orechov Alesto
  • 500 g ovsených vločiek Crownfield
  • 1 lyžička soli (5 g) Castello
  • 120 g medu Maribel
  • 60 g olivového alebo kokosového oleja

JOGURTOVÝ KRÉM

  • 500 g gréckeho bieleho jogurtu Eridanous
  • 250 g kyslej smotany Pilos (18%)
  • 80 g medu Maribel

EŠTE BUDEME POTREBOVAŤ

  • 6 banánov

POSTUP

POTREBUJEME

  • plech na pečenie
  • papier na pečenie

ČOKOLÁDOVÁ GRANOLA

Čokoládu a vlašské orechy nasekáme na menšie kúsky. Pridáme ovsené vločky a soľ. Med premiešame s olejom a prilejeme k ovseným vločkám. Miešame, kým sa ovsené vločky neobalia v mede. Zmes nasypeme na plech vystlaný papierom na pečenie, ale neutláčame. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 - 45 minút dozlatista. Počas pečenia niekoľkokrát opatrne premiešame. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.

JOGURTOVÝ KRÉM

Jogurt zmiešame s kyslou smotanou a medom.

SERVÍROVANIE

Do pohárov nasypeme vrstvu granoly, potom pridáme vrstvu banánov nakrájaných na kolieska a vrstvu krému.

Postup opakujeme, až kým pohár nie je plný. Vrstvenie ukončíme granolou.

Domáca lieskovo‑oriešková nátierka

  • 30 porcií

INGREDIENCIE

  • 300 g lieskových orechov Belbake
  • 120 g holandského kakaa Castello
  • 240 g trstinového cukru Belbake
  • ½ lyžičky soli Castello
  • 1 lyžica kokosového alebo slnečnicového oleja Vita D´or

POSTUP

POTREBUJEME

  • plech na pečenie
  • sekací mixér

Orechy vysypeme na plech a vložíme ich na 10 minút do rúry vyhriatej na 180 °C. Ešte horúce ich pošúchame v utierke, aby sme ich zbavili šupky. Ošúpané orechy rozsypeme na plech a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C dozlatista.

Ešte vlažné orechy preložíme do sekacieho mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a miešame, kým hmota nebude hladká a lesklá.

Tip: Ak mixér nevládze, môžeme pridať ešte ďalšiu lyžicu oleja, aby sa orechy ľahšie mixovali.

SERVÍROVANIE

Nátierku môžeme natrieť na toastový chlieb, vianočku alebo do nej namáčať nakrájané jablká, banány alebo iné ovocie podľa chuti.

Tip: Nátierku môžeme skladovať v uzatvárateľných pohároch v chlade aj mesiac.

Parfemy.cz 

Internetová parfuméria parfemy.cz je najväčším internetovým obchodom s parfémmi v Českej republike. Zákazníkom parfemy.cz sme doručili viac ako 833 000 zásielok. 

Krasa.cz 

Internetový obchod s krásou krasa.cz je najväčším internetovým obchodom s kozmetickými prípravkami a prístrojmi v Českej republike. 

Kvetinky na paličke

  • 20 porcií

INGREDIENCIE

PUSINKY

  • 150 g bielkov
  • 180 g práškového cukru Castello
  • ružové potravinárske farbivo

PLNKA

  • 220 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 80 g malinového pyré (čerstvé rozmixované maliny)
  • 480 g bielej čokolády Fin Carré

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • špajdle

PUSINKY

Bielky šľaháme mixérom na strednej rýchlosti. Keď sa začne tvoriť pena, postupne pridávame polovicu práškového cukru a vyšľaháme lesklú a tuhú hmotu.

Druhú polovicu práškového cukru preosejeme a primiešame ručne. Pridáme trocha farbiva (na špičku noža) a jemne zamiešame. Sneh naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a na plech vystlaný papierom na pečenie nanášame kvetinky. Necháme sušiť v rúre vyhriatej na 110 °C približne 45 minút, kým pusinky nepôjdu pekne odlepiť z papiera.

Tip: Namiesto potravinárskeho farbiva môžeme použiť trochu malinového pyré.

Plnka

Do kastróla nalejeme smotanu s malinovým pyré a necháme zohriať (nesmie vrieť). Medzitým opatrne nasekáme čokoládu na malé kúsky a zalejeme zohriatou smotanou. Asi 1 minútu necháme zmes postáť a potom rozmiešame na hladkú lesklú plnku.

Tip: Plnku pripravíme deň vopred, aby stihla stuhnúť v chladničke.

KVETINKY

Vychladnuté pusinky spájame plnkou a do stredu zapichneme špajdle. Necháme dôkladne stuhnúť a na záver môžeme dozdobiť mašličkami.

Mrkvové muffiny

  • 12 porcií

INGREDIENCIE

MUFFINY

  • 80 g hladkej múky Castello
  • 120 g špaldovej múky Castello
  • 1 lyžička soli Castello
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 2 lyžičky mletej škorice Mikado
  • 100 g najemno nasekaných vlašských orechov Alesto
  • 3 vajíčka
  • 200 g trstinového cukru Belbake
  • 120 ml olivového oleja Primadonna
  • 200 g očistenej a nastrúhanej mrkvy

KRÉM

  • 300 g bielej čokolády Fin Carré
  • 200 g smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 300 g krémového tvarohu Pilos

POSTUP

POTREBUJEME

  • šľahací mixér
  • strúhadlo
  • košíčky na muffiny
  • teplovzdornú misku
  • cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou

MUFFINY

Vo väčšej miske zmiešame všetky suché ingrediencie okrem cukru. V druhej miske vyšľaháme vajíčka

s cukrom do svetlej a nadýchanej peny. Prilejeme olej a zašľaháme. Prisypeme suché ingrediencie, nastrúhanú mrkvu a zmiešame. Hotové cesto nalejeme do pripravených košíčkov na muffiny a pečieme asi 15 - 20 minút dozlatista v rúre vyhriatej na 180 °C.

KRÉM

Čokoládu necháme rozpustiť nad parou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do polotuha a potom prišľaháme tvaroh. Prilejeme vlažnú roztopenú čokoládu a zašľaháme. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou a ozdobíme ním vychladnuté muffiny. Na záver môžeme dozdobiť mrkvičkami z marcipánu alebo mrkvovou vňaťou.

Astratex.sk 

Astratex ponúka dámsku, pánsku spodnú bielizeň a plavky. V eshopu nájdete podprsenky, nohavičky, tangá, bokovky, podväzkové pásy, podväzky, prádlo bezošvé, sťahovacie, materské, XXL pre plnoštíhle a dámske, pánske plavky. 

Vip-pradlo.cz

V apríli 2017 slavíme 20 rokov ako veľkoobchod spodného prádla, plavek, nočného a voľnočasového oblečenia pre mužov i ženy. 

Špaldové palacinky s tvarohom a malinovým coulis

  • 8 porcií

INGREDIENCIE

PALACINKY

  • 170 g hladkej špaldovej múky Castello
  • 30 g kakaa Castello
  • štipka soli Castello
  • 20 g kryštálového cukru Castello
  • 4 vajíčka
  • 1 žĺtok
  • 400 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 30 g prepusteného masla na opekanie

PLNKA

  • 400 g tučného tvarohu Pilos
  • 40 g medu

COULIS

  • 150 g malín (mrazené alebo čerstvé)
  • 30 g medu
  • šťava z 1 citróna

POSTUP

POTREBUJEME

  • sitko
  • metličku
  • cukrárske vrecko
  • sekací/ponorný/smoothie mixér
  • panvicu na palacinky

PALACINKY

Múku preosejeme spolu s kakaom. Pridáme soľ, cukor, vajíčka, žĺtok a trochu mlieka. Rozmiešame dohladka. Postupne prilejeme zvyšné mlieko a hotové cesto nalejeme do cukrárskeho vrecka bez špičky.

Tip: Cesto necháme aspoň 1 hodinu odstáť.

Rozohrejeme panvicu na palacinky a vymažeme ju prepusteným maslom. Na cukrárskom vrecku odstrihneme malú špičku a cesto najprv nanesieme na okraj panvice do tvaru kruhu, ktorý vyplníme mriežkou. Opekáme najprv z jednej strany, opatrne otočíme a dopekáme z druhej strany.

Tip:Prepustené, klarifikované maslo bez mliečnej bielkoviny sa neprepaľuje tak rýchlo ako bežné maslo, preto sa palacinky nebudú pripaľovať. Môžete si ho pripraviť podľa receptu na Cisársky trhanec v Lidl Cukrárni.

MALINOVÉ COULIS

Maliny rozmixujeme spolu s medom a citrónovou šťavou dohladka. Môžeme prepasírovať, aby sme sa zbavili jadierok.

SERVÍROVANIE

Palacinky naplníme tvarohom zmiešaným s medom, môžeme pridať čerstvé maliny a preložíme na polovicu. Dozdobíme malinovým coulis.

Žemľovka z vianočky s tvarohom a jablkami

  • 8 porcií

INGREDIENCIE

2 vianočky

ZMES NA NAMÁČANIE

  • 1 vajíčko
  • 3 žĺtky
  • 50 g kryštálového cukru Castello
  • 50 g rozpusteného masla Pilos + na vymazanie formy
  • 300 ml plnotučného mlieka Pilos
  • 300 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

  • 500 g jemného hrudkovitého tvarohu Pilos
  • 2 žĺtky
  • 50 g práškového cukru Castello

JABLKOVÁ NÁPLŇ

  • 4 veľké jablká
  • šťava z 1/2 citróna
  • 40 g škoricového cukru
  • 50 g hrozienok Belbake namočených v 50 ml tuzemáku Alliance

SNEH

  • 5 bielkov
  • 100 g kryštálového cukru Castello
  • 80 g mletých vlašských orechov Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • metličku na šľahanie
  • zapekaciu misu (20 x 30 cm)
  • šľahací mixér
  • sekací mixér

ZMES NA NAMÁČANIE

Vajíčko a žĺtky vyšľaháme s cukrom. Primiešame rozpustené maslo, mlieko a smotanu.

TVAROHOVÁ NÁPLŇ

Tvaroh zmiešame so žĺtkami a cukrom.

JABLKOVÁ NÁPLŇ

Jablká očistíme a nakrájame na tenké plátky. Pridáme citrónovú šťavu, škoricový cukor a scedené hrozienka. Premiešame.

ŽEMĽOVKA

Zapekaciu misu vymažeme maslom. Vianočku nakrájame na krajce, namáčame do mliečnej zmesi a uložíme na dno zapekacej misy. Na ňu navrstvíme jablkovú náplň, ďalšiu vrstvu vianočky namočenej v mliečnej zmesi a pridáme tvarohovú náplň, ktorú prikryjeme poslednou vrstvou namočenej vianočky. Žemľovku pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C približne 45 minút.

ORECHOVÝ SNEH

Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dotuha. Ručne primiešame mleté orechy. Orechový sneh navrstvíme na žemľovku 10 minút pred koncom pečenia a ďalej zapekáme pri 180 °C.

SERVÍROVANIE

Žemľovku necháme pred servírovaním mierne vychladnúť.

Bonatex.sk 

Eshop Bonatex.sk ponúka obliečky, plátno, vankúše a posteľné prádlo. Posteľné prádlo je detské i pre dosplých, materiály sú bavlna, krep, flanel, Jersey, satén. 

Bonatex.cz 

Bonatex.cz ponúka bavlnené, krepové i luxusné saténové povlečenie. Všetky povlečení je skladom, ponúkajú sa štandardné aj predĺžené veľkosti povlečení. 

Čokoládové hrušky v červenom víne

  • 4 porcie

INGREDIENCIE

HRUŠKY

  • 4 hrušky
  • 500 ml červeného dezertného vína
  • 300 g trstinového cukru Belbake
  • 300 ml vody
  • 4 paličky škorice
  • 1 cm kúsok zázvoru
  • 8 klinčekov

NÁPLŇ

  • 90 g kryštálového cukru Castello
  • 110 g pekanových orechov Alesto
  • 70 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 100 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)

POLEVA

  • 150 ml smotany na šľahanie Pilos (33%)
  • 250 g horkej čokolády J. D. Gross (70% kakaa)
  • 70 g pekanových orechov Alesto

POSTUP

POTREBUJEME

  • škrabku
  • strúhadlo
  • sitko
  • plech na pečenie
  • papier na pečenie
  • sekací mixér
  • cukrárske vrecko

Čas chladenia: 1 hodina

HRUŠKY

Hrušky vcelku ošúpeme, necháme im stopky a zospodu vyrežeme jadrovník. Asi 20 minút ich varíme v zmesi vína, cukru a vody, ktorú ochutíme škoricou, strúhaným zázvorom a klinčekmi. Odstavíme a necháme marinovať aspoň 1 hodinu. Hrušky vyberieme, marinádu precedíme a na miernom ohni zredukujeme na hustú omáčku.

Tip: Hrušky varíme a marinujeme, preto je lepšie vybrať tvrdšie plody, aby sa nerozpadli.

NÁPLŇ

Cukor necháme skaramelizovať a zamiešame do neho pekanové orechy. Zmes preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme vychladnúť. Po vychladnutí nalámeme a rozmixujeme v sekacom mixéri najemno. Smotanu na šľahanie ohrejeme spolu s 1 lyžicou vínovej redukcie a zalejeme ňou čokoládu nalámanú na kúsky. Necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú a lesklú ganache. Primiešame najemno rozmixované pekanové orechy v karameli. Zmes prenesieme do cukrárskeho vrecka a naplníme hrušky. Necháme ich v chladničke dôkladne stuhnúť.

POLEVA

Horúcou smotanou na šľahanie zalejeme čokoládu nasekanú na drobné kúsky. Necháme 1 minútu postáť a rozmiešame na hladkú lesklú ganache. Primiešame nasekané pekanové orechy. Vyhladnuté hrušky namočíme do čokoládovej polevy a necháme zatuhnúť.

SERVÍROVANIE

Hrušky plnené čokoládovým krémom podávame s vínovou redukciou.

4Home.cz 

4home - pohodlie domova - bytový textil, posteľná bielizeň, kuchyňa, jedáleň, bytové zariadenie, domáce spotrebiče, záhrada, hobby, čistenie, krása a zdravie

4Home.sk 

4home - pohodlie domova - bytový textil, obliečky, kuchyňa, jedáleň, bytové dekorácie, domáce spotrebiče, záhrada, hobby, upratovanie, krása a zdravie

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky