Hlavné jedlá

Videorecept: Pravá čína z kuracieho mäsa

6porcií 

INGREDIENCIE

olej

2 strúčiky

cesnak

3 plátky

čertvé čili papričky

3 plátky

čerstvý zázvor

600 g

kuracie stehná vykostené

3 ks

mrkva

150 g

hnedé shimeji hríby

150 g

biele shimeji hríby

3 ks

shitake hríby

150 g

judášove ucho hríb

1 ks

pór

1 ks

pak choy (čínska kapusta)

3 PL

sójová omáčka

3 PL

hnedý cukor

3 PL

mirin

2 PL

zemiakový škrob

1 šálka

studená voda

POSTUP VO VIDEU VYŠŠIE

Recept plný ázijských chutí. Vyskúšajte a určite si ho zamilujete.

1.

Vo woku si rozpálime olej. Do oleja pridáme najemno nasekaný cesnak, s čilli papričkou a čerstvý zázvorom. Restujeme menej ako minútu.

2.

Pridáme na jemné rezančeky nakrájané kuracie mäso a sprudka orestujeme. Zakvapkáme 1 PL sójovej omáčky.

3.

Mäso preklopíme z woku bokom.

4.

Do woku opäť prilejem podľa potreby oleja.

5.

Pridáme nakrájanú mrkvu.

6.

A všekty druhy hríbov: biele shimeji, hnedé shimeji, shitake a judášové ucho. Môžeme trochu podliať vývarom z mäsa, ktorý sa vyvarí.

7.

Nakrájame si pór a kapustu pak choy. Pridáme do woku a spolu restujeme cca 5 min alebo kým nie je zelenina mäkká.

8.

Postupne vmiešame 2 PL sójovej omáčky, 2 PL hnedého cukru a 2 PL mirinu. Miešame, kým sa nespoja chute.

9.

V pohári rozmiešame vodu so zemiakovým škrobom. Pridáme do woku.

10.

Ďalej postupujeme jednoducho - pokiaľ bude čína príliš hustá prilejeme vodu, ak príliš riedka doplníme o zemiakový škrob.

11.

Ochutnáme a podľa potreby dochucujeme sójovou omáčkou, cukrom alebo mirinom.

12.

Servírujeme horúce najlepšie s bielou ryžou, my sme použili dlhozrnú basmati.

Videorecept: Pečené baby zemiačky v šupke

2porcie 

INGREDIENCIE ZMES NA BABY ZEMIAKY

5 PL

olivový olej

soľ, čerstvo mleté čierne korenie

2 ČL

mletá rasca

1 ČL

vegeta

2 strúčiky

POSTUP VO VIDEU VYŠŠIE

Jednoduchá klasika :)

1.

Ako prvé si dáme do hrnca predvariť zemiačky v šupke v osolenej vode. Varíme maximálne 5 minút a scedíme.

2.

Medzitým si pripravíme zmes na baby zemiačky - zmiešame olej, soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu vegetu a prepučený cesnak spolu.

3.

Zmes vlejeme do misy s prepolenými baby zemiačkami predvarených v šupke.

4.

Preložíme na plech, ktorý sme vystlali alobalom a rovnomerne rozložíme.

5.

Vložíme do rúry predhriatej na 200 stupňov a pečieme asi 40 minút alebo kým nie sú zemiačky na povrchu chrumkavé.

Placky z hlávkovej kapusty

12porcií 

INGREDIENCIE

1/2 ks

kapusta biela hlávková

300 g

zemiaky

1 ks

cibuľa

2 ks

vajce

hladká múka

soľ, mleté korenie

mletá rímska rasca

sladká červená mletá paprika

petržlenová vňať alebo majoránka

POSTUP

1.

Kapustu umyjeme a ideálne v sekáčiku nadrobno nasekáte spolu s cibuľou. Alebo v mlynčeku s nadstavcom, ktorý používate na zemiaky (halušky, placky), pomeliete so zemiakmi.

2.

K zemiakom pridáte múku, vajcia, soľ, čierne korenie, rascu, papriku a kapustu. Múky toľko, aby cesto bolo hustejšie.

3.

Ja som placky piekla vo formách na koláčiky. Po upečení jednej strany som ich z formičky vyklopila a ešte prepiekla aj z druhej strany.

Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky